ЗДО №4, ЗДО ”Ромашка” №4 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ПІДСУМОК

Позаду проект, який тривав не день, а цілий тиждень – «Тиждень без іграшок». Ми довго вагалися, але все ж таки вирішили спробувати та втілити в практику нашого закладу ідею Катерини Крутій. Мало того, що втілити, ризикнути і подовжити не на день, а на цілих п’ять. В проекті взяли участь три вікових групи нашого закладу: «БДЖІЛКИ», «СОНЕЧКО» та «ДЗВІНОЧКИ». Мета проекту: дати дітям максимально часу та створити сприятливе середовище для розвитку творчості, фантазії та винахідливості. Умова! Ми відмовились від використання пластику, як матеріалу для виготовлення різних поробок, адже вважаємо діаметрально протилежним формування екологічної культури та слідом його використання в роботі з дошкільниками! Натомість, діти використовували фарби, клей, природній матеріал. Весь тиждень малювали, клеїли, творили, будували халабудки та будиночки, працювали з книгами, розважалися з Бантиком, проводили цікаво свій час на прогулянці. Діти справді перевершили наші сподівання. Окремі, навіть, для гри використовували невеличкі подушечки з дитячих диванчиків уявляючи героїв, обігрували сюжет!

Над втіленням проекту працювали вихователі: ГукС.С, Струсь Н.В, Логвенюк М.А, Тишкевич О.В, Мейгеш Л.С . Для них це був незвичний тиждень, адже потрібно було створити такі умови, які могли б замінити і замінили гру з іграшкою. Велике їм за це спасибі! Окремо хочеться відмітити нашого творчого, непосидючого та активного методиста Онопрієнко О.Л за її професійність та наполегливість, постійний творчий пошук. Не можемо не згадати нашого БАНТИКА в особі Тімченко О.С, адже час проведений з Бантиком - це море позитивних емоцій, незабутніх вражень, веселих естафет та сміху .                                                                                   Батьки наших  вихованців - це люди, які нас підтримують та працюють поряд з педагогами над втіленням, іноді незрозумілих та божевільних, для них ідей. Дякуємо мамі Еммочки та Соломійки Романюк за образ БАНТИКА, а мамі Веніаміна Миговича за допомогу в створенні лепбуків. А найголовніше, дякуємо нашим ДОШКІЛЬНЯТАМ, адже саме без них цей проект став би просто неможливим.   Сьогодні наші іграшки повернулися, наш Бантик організував веселу музично-спортивну розвагу, а малюки щиро раділи поверненню улюблених іграшок!                                 

  Іграшка залишається незамінним атрибутом дитинства, його яскрава та розвивальна складова, без якої перебування в садочку не в повній мірі насичене та цікаве. І допоки людське життя буде починатися з періоду, який носить назву ДИТИНСТВО до тих пір була і буде існувати ІГРАШКА!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *