ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
НОВЕ МЕНЮ У ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ
Відповідно до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 відбулися зміни в організації харчування в закладах дошкільної освіти.
Чотиритижневі зимові меню підписане директором закладу дошкільної освіти та погоджене І. Вініцьким начальникомвідділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
З урахуванням нових норм вихід готових страв збільшено. Полуденок замінено вечерею.
Зміни у харчуванні здобувачів дошкільної освіти :
- збільшено кількість споживання: фруктів, овочів, м’яса, риби, молока та кисломолочних продуктів, м’яса риби, круп та бобових;
- обмежено кількість споживання: солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження;
- зменшено кількість споживання: хлібобулочних виробів та картоплі;
- виключено: ковбасні вироби, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби.